12 март 2015 г.


Децата на центъра са като мънички птичета - цветни, шарени, индивидуални.
Учим ги да използват онова, с което природата ги е дарила, за да компенсират онова, което липсва.
Усвоили уменията да чуват с технически средства, да развият и използват ангелските си гласчета, те вече са готови да полетят към пъстрия, цветен, интересен живот.
Разбира се, внимателно - с грижа и с ръце, винаги протегнати за подкрепа, насърчение, обич.
От топлите, грижовни шепи, в основата на които са изрязани детско и родителско лице, децата на Центъра могат винаги да почерпят още мъдрост, да научат още уроци и да бъдат гнездото, към което винаги могат да намерят обратния път. Заедно.


Прекрасното, казващо всичко изображение, което вече е лого на Центъра за ранна рехабилитация на деца с увреден слух, е дело на Дамян Калчев, председател на Районната организация на глухите - София от 2014 г.
Г-н Калчев е с увреден слух, бивш възпитаник е на ЦРРДУС (1981), занимава се с графичен дизайн и има в актива си участия в конкурси и професионални проекти за лого, като това на Младежката организация към съюза на глухите в България (МОСГБ), логото на Младежкия лагер в Приморско през 2014 г. на Европейския младежки съюз на глухите (EUDY), логото на олимпийските игри за глухи Deaflimpics през 2013 в София, Европейското първенство по футзал през 2014 и Световното първенство по бадминтон за т.г.

Във връзка с юбилейната, 40-та годишнина на ЦРРДУС, г-н Калчев с удоволствие изработи логото на Центъра, изхождайки от идеята, представена по-горе, която напълно точно визуализира взаимоотношенията на рехабилитационните специалисти и децата.

Благодарим сърдечно!

ЦРРДУС

Няма коментари:

Публикуване на коментар